Dotekomanie.cz

iOS 15 má přinést redesign domovské obrazovky na iPadu a další novinky

iPad Air

Zdroj: Dotekomanie.cz

Vloni s příchodem iOS 14 jsme se dočkali přepracování widgetů a především možnost je umístit mezi ikonky kamkoliv na plochu. Vcelku překvapivě se však tato funkcionalita týkala pouze telefonů iPhone, na iPadu toto možné nebylo. To se však letos s iOS 15 (potažmo tedy iPadOS 15) změní.

Widgety půjdou dát kamkoliv na plochu i na iPadu

Známý server Bloomberg, který má velmi dobré a většinou pravdivé zákulisní informace, přináší první informace o iOS 15. Hlavní novinkou na iPadu bude možnost umístit widgety kamkoliv na plochu mezi ikonky. Přepracování se mají dočkat všechny různé režimy nerušit, kdy nově nabídnou pokročilejší správu a bude možné si je definovat podle sebe. Například si zvolení režim „pracuji“ a nastavíte si, aby vám z konkrétních aplikací nechodily notifikace.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Inovací má projít také zamykací obrazovka. Více funkcí má dostat iMessage, kde údajně Apple plánuje přidat některé funkce z WhatsApp a udělat z toho trochu více sociální síť. Novinkou má být také pokročilé nastavení soukromí. A to je vše, co jsme se zatím dozvěděli.

Na iPhonech to tak vypadá letos na relativně malou aktualizaci. K představení dojde 7. června na WWDC a finální verze se dočkáme tradičně na podzim.

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version