Dotekomanie.cz

Do Gmailu míří Google Chat, ale musíte si ho zapnout

gmail chat IMG20210405105012 3425x1928x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google už nabídl mnoho komunikačních služeb a aplikací, ale postupem času docházelo k rušení, předělávání a nasazování nových. Nyní to vypadá, že je na cestě k sjednocení. Možná bude pro některé až příliš velké. Původní Hangouts co nevidět skončí v původní podobě a bude existovat v novější verzi Google Chat. Tato komunikační platforma bude k dispozici i v aplikaci Gmail.

Google Chat a Hangouts aneb postupný přechod [aktualizováno]

Multi aplikace?

Už minulý rok Google informoval, že do aplikace Gmail pro mobily zamíří integrace Google Meet, což je dostupné zejména pro majitele účtů Google Workspace (dříve známé jako G Suite). Následně jsme se dozvěděli, že v Gmailu bude i samotný Google Chat. Z aplikace jen pro e-maily se tak pomalinku stává plnohodnotné centrum pro vyřizování pracovních záležitostí.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google nyní samotný Chat začíná integrovat do aplikace v plném rozsahu, přičemž neplatící uživatelé dostávají předběžný přístup. Pokud tedy používáte Google Chat a chtěli byste mít na e-maily a chat jednu aplikaci, stačí si v Gmailu aktivovat Google Chat.

Zdroj: Dotekomanie.cz

V nastavení Gmailu musíte vybrat účet, pro který chcete provést aktivaci. Následně stačí dohledat sekci Obecná nastavení a hned první položka by měla být Chat (předběžný přístup). Po potvrzení dojde k restartování aplikace a v dolní části najdete nové sekce Chat a Místnosti. Zatím není známo, kdy dojde k plošnému nasazení a aktivaci.

Zdroj: 9to5google.com

Exit mobile version