Dotekomanie.cz

Google představil Nest Hub 2. generace s radarem

Screenshot 103 1628x896x

Zdroj: Google

Před dvěma lety jsme se dočkali zařízení Nest Hub Max od Googlu, což je v podstatě chytrý displej kamkoliv do domácnosti. postupem času se objevily užitečné funkce, i možnost sledování videí. Nyní přišel čas na druhou generaci, která je výrazně levnější.

Nest Hub 2. generace

Google Nest Hub druhé generace má nastavenou cenu na 99 dolarů, což je v přepočtu přibližně 2 200 Kč bez daně. Kromě nižší ceny se nabízí i menší displej. Původní model má 10palcový panel, novinka nabízí jen 7palcový s rozlišením 1024 x 600 pixelů. Podstatnou změnou je absence jakékoliv kamery. Dá se stále uskutečňovat hovory, jen ne ty video.

Zdroj: Google

Absence kamery je zde spíše záměrem společnosti Google, jelikož u Nest Hub druhé generace propaguje zejména možnost monitorování spánku. Nejde jen o softwarovou funkci. Google integroval totiž do novinky SOLI, tedy rada, který monitoruje pohyb, i samotné dýchání během spánku. Dá se tedy říci, že se jedná o další zařízení pro monitorování spánku.

SOLI se dá použít i pro ovládání gesty. U Nest Hub 2. generace došlo na vylepšení reproduktoru. Dle firmy jsou basy o 50 % výraznější. O konektivitu se stará WiFi 802.11b/g/n/ac (2.4 GHz/5 GHz) a Bluetooth 5.0. Dokonce obsahuje i teploměr, zřejmě pro lepší monitorování.

Dostupnost je zatím omezena na USA, Kanadu, Velkou Británii, Německo a Austrálii skrze Google Store.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version