Dotekomanie.cz

Xiaomi pracuje na mobilu s rolovatelným displejem

oprolbare smartphone xiaomi 1440x950x

Zdroj: nl.letsgodigital.org

V tomto roce očekáváme, že se v mobilních telefonech objeví ve více případech nová technologie selfie kamer přímo pod displeji. Prvenství v tomto segmentu patří společnosti ZTE, která uvedla svůj model Axon 20. Kromě toho by se mělo objevit více zařízení s rolovatelným displeje. I zde patří prvenství čínské společnosti, tentokrát Oppo. V dohledné době by se měla přidat i firma LG a zřejmě se přidá i Xiaomi.

Xiaomi a rolovatelný displej

Předzvěstí nových telefonů mohou být samotné patenty a jejich přihlášky, byť to ještě nemusí rovnou znamenat, že se něčeho takového dočkáme. Na druhou stranu segment rolovatelných displejů u smartphonů a tabletů bude další meta pro mnohé společnosti.

Zdroj: letsgodigital.org

Xiaomi ve svém patentu popisuje konkrétně konstrukci rozložení smartphonu do podoby tabletu. Jde na to trochu jiným přístupem než třeba zmíněné Oppo. Zde by se mělo jednat o dvě ramena, která budou sledovat svůj pohyb v drážkách. Mělo by se tak docílit rovnoměrného rozložení a vytvoření tabletu.

Již se dokonce grafici pokusili navrhnout podobu, jak by taková novinka mohla vypadat. Video ale neberte zcela vážně. Jde jen o představu grafika. Pokud by mělo dojít na představení, asi se bude jednat o koncept v limitované edici, tedy pokud se někdy dostane do prodeje.

Zdroj: nl.letsgodigital.org

Exit mobile version