Dotekomanie.cz

Xiaomi Mi 10i oficiálně, nabízí se 108 MPx, stereo a IP53

Xiaomi Mi 10i 1518x805x

Xiaomi Mi 10i; Zdroj: fonearena.com

Xiaomi pokračuje v představování smartphonů, přičemž dnes jsme se dočkali novinky Xiaomi Mi 10i, která by se dala považovat za sourozence série Xiaomi Mi 10T. Dalo by se říci, že se jedná o vylepšenou verzi Xiaomi Mi 10T Lite, ale při pohledu do portfolia společnosti jde o přejmenovaný model Redmi Note 9 5G Pro.

Xiaomi Mi 10i

Novinka nabízí poměrně zajímavé specifikace, které by neměly urazit žádné uživatele. V první řadě zde máme Full HD+ s frekvencí 120 Hz. Dále se nabízí 33W nabíjení baterie o kapacitě 4850 mAh a v neposlední řadě je na zadní straně 108MPx hlavní foťák. Aby toho nebylo málo, Xiaomi Mi 10i nabízí podporu sítí páté generace.

Xiaomi Mi 10i; Zdroj: fonearena.com

O výkon se zde stará Snapdragon 750G, který může mít k dispozici až 8 GB operační paměti. Nejvyšší kapacita úložiště je 128 GB s možností rozšíření o microSD kartu. Zadní strana mimo jiné disponuje ultra širokoúhlým foťákem a dvěma 2MPx pro dodatečné efekty.

V bonusové výbavě se nachází stereo reproduktory, IR senzor, Hi-Res audio a dokonce i certifikace IP53. Ta sice nedostačuje na ponoření mobilu do vody, ale měl by na druhou stranu vydržet například v dešti.

Specifikace

Základní verze přijde v Indii v přepočtu přibližně na 6 110 Kč, za což se nabízí 6 GB operační paměti a 64GB úložiště. Je otázkou, jestli se tato verze dostane i na globální trh, případně pod jakým názvem. Je možnost, že se nakonec uvede pro Evropu pod značkou Redmi.

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version