Dotekomanie.cz

Tržby nositelných zařízení dosáhnou na rekordní částku

Apple Watch Series 8

Zdroj: Dotekomanie.cz

Analytická společnost Gartner přinesla svou předpověď týkajících se prodejů letošních nositelných zařízení. Podle zprávy by tržby mohly dosáhnout na 81,5 mld. dolarů, což představuje meziroční nárůst o 18,1 %. Vloni tržby dosáhly na 69 mld. dolarů. Takový růst je přičítán hlavně zvýšené práci na dálku a vyššímu zájmu zákazníků o monitorování svého zdraví. 

Tržby budou letos opět růst

Podle údajů Gartneru se tržby na tomto trhu od roku 2019 jen zvyšují a očekává se, že nadále budou růst až do roku 2022. V roce 2019 dosáhly tržby na hodnotu 46,1 mld. dolarů, zatímco v roce 2022 se očekává, že se tržby více než zdvojnásobí na 98,3 mld. dolarů. Ačkoliv byly chytré hodinky v roce 2019 největším hnacím motorem trhu, sluchátka se v průběhu loňského roku stala novým lídrem a ve svém trendu mají pokračovat až do roku 2022. 

Zdroj: Neowin

Gartner do své definice nositelného trhu zahrnuje chytré hodinky, náramky, sluchátka, VR/AR, chytré oblečení a chytré náplasti. Ze všech vyjmenovaných oblastí klesají pouze náramky. Není zřejmé, proč tomu tak je. Pravděpodobně za to mohou přední výrobci hodinek, kteří se začali věnovat i levnějšímu segmentu – například Apple se svým modelem Apple Watch SE. 

Zdroj: neowin.net

Exit mobile version