Dotekomanie.cz

Bezdrátová sluchátka dominují wearable trhu

bezdrátová sluchátka

Zdroj: Gizmochina

Pokud máte kolem sebe řadu přátel a známých, kteří nosí bezdrátová sluchátka, nejde o žádnou náhodu. Loňský rok 2020 byl totiž ve znamení TWS zařízení (tzv. Truly Wireless), která trhu naprosto dominovala. Naopak letos budou nejprodávanější chytré hodinky – alespoň tak uvádí Counterpoint Research. 

Bezdrátová sluchátka se více a více prodávají

Podle analýzy jen samotné produkty z kategorie Earwear a Wristwear od 3. čtvrtletí 2020 dosáhly na 93 % celkových dodávek z wearable trhu. 7% drobek zaujaly kategorie Eyewear, Bodywear a Skinwear. Údajně v loňském roce TWS zařízení dosáhla na 238 mil. prodaných kusů. Jedná se o 83% meziroční nárůst. 

Zdroj: Gizmochina

Samozřejmě bezdrátová sluchátka byla populární už v roce 2018, ale firmy Apple a Samsung prodávaly své modely v prémiové kategorii. Ne všichni si ale mohou dovolit dražší modely, takže na trh logicky musely dorazit značky, jako je realme a Xiaomi. Právě tyto firmy se zaměřily na poměr cena/výkon. 

Zdroj: Gizmochina

Když už se bavíme o konkrétních výrobcích, Apple trhu i nadále dominuje s 29% podílem. Apple také dominuje trhu s chytrými hodinkami, kde zaujal 28% podíl. Naopak třeba takový Samsung má jen 5% tržní podíl. Naopak tzv. rozpočtovému trhu dominuje hlavně Xiaomi, které zaujalo 13% podíl. 

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version