Dotekomanie.cz

Abyste mohli používat WhatsApp, budete muset odsouhlasit nové podmínky

WhatsApp

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnosti neustále upravují podmínky používání a upřímně řečeno, málokdo je čte velmi podrobně. Většinou obsahují poměrně nudné informace o používání, o právech a o povinnostech. WhatsApp se nyní chystá na zavedení nových podmínek a zásad o ochraně osobních informací, které se ale nemusí jen tak někomu líbit.

WhatsApp odkládá nové podmínky o 3 měsíce

Musíte souhlasit nebo …

WhatsApp již nějakou dobu spadá pod Facebook Companies a je tedy součástí celého ekosystému. Již v minulosti aplikace nabízela možnost nesdílet informace a soukromá data s dalšími službami v rámci Facebook Companies, ale nová aktualizace prochází změnu. Nově se zde píše, že nové podmínky a zásady o ochraně informací budou platné od 8. února. O tomto jsou uživatelé informováni skrze vyskakující okno přímo v aplikaci.

Menším textem je zde ale podstatná informace, že pokud uživatel chce nadále používat službu WhatsApp, musí s novými podmínkami souhlasit. Jiná možnost zde není, což více méně podtrhuje i text, která odkazuje na možnost smazání účtu.

Zdroj: xda-developers.com

V nových podmínkách se definuje, že WhatsApp bude sdílet informace s dalšími společnostmi Facebooku. Mělo by se jednat například o telefonní číslo, údaje o transakcích, data o mobilních zařízení, IP adresa. Součástí budou data i o tom, jak komunikujete se společnostmi a lidmi. Jde tedy o poměrně rozsáhlejší informace, které budete muset sdílet, pokud budete chtít nadále používat WhatsApp.

Facebook kvůli EU omezuje funkce Instagramu a Messengeru

Společnost přímo uvádí, že takto se napomůže s vývojem, porozumí, jak používáte služby, zvýší se zabezpečení atd. Tento krok zřejmě souvisí mimo jiné s propojení služeb Messenger WhatsApp a Instagram. Otázkou je, jak na tuto informaci zareagují uživatelé, až na ně vyskočí okno, které budou moci jen potvrdit. Případně budou muset zrušit účet.

Oficiálně: propojují se komunikace Messengeru a Instagramu [aktualizováno]

Aktualizováno: Dle serveru Lupa.cz budou předávány výše uvedené soukromé údaje jen u uživatelů mimo EU. V rámci EU nedojde k většímu rozšíření vzhledem na zpřísněné podmínky zacházení se soukromými informace. Pakliže dojde ke změně, budeme vás informovat.

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version