Dotekomanie.cz

Certifikace FCC potvrzuje u Galaxy S21 podporu S Penu a WiFi 6E

stazeny soubor 5 5120x2880x

Zdroj: @onleaks

Představení nového top modelu jihokorejského Samsungu, Galaxy S21 je již na spadnutí a je jasné, že k oficiálnímu uvedení dojde 14. ledna příštího roku. Veškeré spekulace, které se týkaly podpory chytrého pera S Pen, které dobře známe z řady Galaxy Note, nyní získávají pevnou půdu pod nohama, jelikož se mohou opřít o oficiální certifikaci. Podpora S Penu však není jediná zásadní novinka. Tou další je podpora moderní WiFi 6E, která je schopna fungovat na frekvenci až 6 GHz.

Podpora S Pen ano, S Pen v balení však nikoliv

Výpis z databáze FCC se tak stává další důkazem toho, že Galaxy S21 (v tomto případě číslo modelu SMG998B) bude plně kompatibilní s chytrým stylusem S Pen. Registrace také odhalila, že telefon bude podporovat funkci Hover Galaxy Note, která umožňuje uživatelům provádět určité akce podržením stylusu nad obrazovkou.

Samsung Galaxy Note Ultra 5G; Zdroj: Dotekománie.cz

I přes to, že přidaná podpora může znít velice lákavě, má to však také negativní stránky. Galaxy S21 totiž s největší pravděpodobností nebude mít integrovaný slot pro S Pen a nebude také ani v základním balení. Je však také možné, že Samsung chystá speciální variantu samotné S21 či speciální pouzdro, které budou moci pojmout S Pen a také jej nabíjet.

Další neméně podstatnou novinkou je také podpora WiFi standardu 6E a UWB. NFC či reverzní bezdrátové nabíjení je pak samozřejmostí.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version