Dotekomanie.cz

Oppo odhalilo novou technologii pro Find X3

Oppo

Zdroj: Oppo

Společnost Oppo představila svůj nový Full-path Color Management System, který se poprvé objeví u řady Find X3 – ta dorazí příští rok. „Full-path“ znamená, že systém pokrývá vše od pořizování snímků, jejich ukládání a zobrazování s plným pokrytím gamutu DCI-P3 a 10bitovou barevnou hloubkou.

Oppo pracovalo na technologii s univerzitou

Oppo vytvořilo algoritmy a hardware, které společně zachovají věrnost obrazu při provádění redukce šumu s více snímky, korekce zkreslení a extrémního super rozlišení. Zajímavým novým vývojem je podpora HDR Digital Overlap (DOL), na čem Sony pracuje už několik let. Na rozdíl od typického HDR snímá DOL více expozic současně, což eliminuje potřebu korekce pohybujících se objektů.

Zdroj: GSMArena

Po vytvoření fotografie je obsah uložen ve formátu HEIF. Díky tomu podporuje 10bitovou barevnou hloubku, na rozdíl od JPEG, který je omezen na 8bitovou hloubku. 10bitové fotografie mají plynulejší přechody a během úprav se udrží jejich kvalita. 

Zdroj: GSMArena

Pro zobrazování obrázků použije Oppo proceduru v podobě kalibrace obrazovky, čímž zvýší přesnost barev na přibližně 0,4 JNCD. Algoritmy pak zajistí, že barevná škála bude nastavena tak, aby odpovídala barevnému rozsahu displeje DCI-P3 s bílým bodem D65. 

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version