Dotekomanie.cz

Nový MacBook Pro, Air a Mac mini podporují 6K displeje

MacBook

Zdroj: TheVerge

Nový Mac mini a 13palcový MacBook Pro se speciálně navrženým čipem M1 jsou kompatibilní až s 6K displejem, včetně Apple Pro Display XDR. Předchozí generace Mac mini s procesorem Intel a základní 13palcový MacBook Pro s Intel čipem a dvěma porty Thunderbolt 3 podporovala „jen“ 5K rozlišení. 

Nový 13palcový Pro model uveden, nabízí ARM procesor s 20hodinovou výdrží baterie

MacBook Pro, Air a Mac mini získávají podporu 6K

Nový MacBook Air s M1 procesorem taktéž podporuje 6K displej, to samé ale platí i pro MacBook Air s Intel procesorem, který byl vydán na začátku tohoto roku. Podpora 6K displejů se začíná stávat u Applu standardem, protože se rozšiřuje napříč celou Mac řadou. 

6K rozlišení například podporuje 15palcový nebo 16palcový MacBook Pro 2018 a novější, 13palcový MacBook Pro 2020 se čtyřmi Thunderbolt porty, iMac 2019 nebo novější a Mac Pro 2019. Apple Pro Display XDR je také kompatibilní s jakýmkoli Mac modelem s Thunderbolt 3, který je možné spárovat s Blackmagic eGPU. 

Zdroj: MacRumors

Nový Mac mini, 13palcový MacBook Pro a MacBook Air jsou první vlaštovky, které pro Apple mají velký význam. Znamenají totiž začátek velkého přechodu na procesory M1, doposud byly používány procesory od Intelu. V červnu na WWDC Apple tvrdil, že vlastní čipy v Mac počítačích nabídnou špičkový výkon a nízkou spotřebu energie. Dále uvedl, že kompletní přechod potrvá přibližně dva roky. 

Apple uvedl, že M1 čip poskytuje 3,5krát rychlejší výkon, až 6krát rychlejší GPU a až 15krát rychlejší strojové učení, přičemž baterie má až dvakrát delší výdrž než doposud.

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version