Dotekomanie.cz

Apple M1 je výkonnější než GeForce GTX 1050 Ti a Radeon RX 560

Apple

Zdroj: Pocketnow

Apple nedávno představil nový procesor M1 založený na architektuře Apple Silicon (ARM). Z pohledu Applu jde o velký krok, protože teď může software přizpůsobit hardwaru a hardware softwaru. Osobně jsem očekával, že se M1 poprvé objeví jen v MacBooku 12. Nakonec mě ale společnost mile překvapila, protože procesor je nejen v MacBooku Air, ale také ve 13palcovém MacBooku Pro a Macu mini.

Apple představil nový MacBook Air s ARM procesorem, zaujme dlouhou výdrží baterie až 18 hodin

M1 má brutální výkon

Po ukončení akce One More Thing a zároveň po zahájení prodeje nových strojů se objevila řada lidí, která byla vůči M1 skeptická – hlavně z pohledu výkonu. Dokonce i u nás v redakci jsme se hádali o tom, jak výkonný procesor bude. Samozřejmě první výkonnostní testy odhalily tvrdou realitu – například MacBook Air, ve srovnání s ostatními Macy, získal lepší jednojádrové skóre než jakýkoli jiný dostupný Mac. U více jader dokonce výkon překonává všechny 16palcové modely MacBook Pro z roku 2019, včetně špičkového 2,4GHz Intel Core i9 10. generace. Konkrétně tento model získal skóre 1 096 a 6 870 bodů. 

Zdroj: Pocketnow

Posledním neprobádaným aspektem byl výkon GPU. Zrovna u této části jsem se obával špatných výsledků i já. Podle posledních testů je ale nový procesor M1 výkonnější než Nvidia GeForce GTX 1050 Ti a AMD Radeon RX 560. To je na tak malý čip až neuvěřitelný výkon. 

Zdroj: pocketnow.com

Exit mobile version