Dotekomanie.cz

iPad Pro s mini-LED a 5G konektivitou už za pár měsíců

iPad Pro

Zdroj: MacRumors

V zahraničí se objevuje čím dál více zpráv o dalším zařízení z řad Applu. Konkrétně je řeč o iPadu Pro, který má dorazit příští rok. Druhou největší novinkou bude pochopitelně přítomnost 5G konektivity s podporou mmWave. 

iPad Pro s mini-LED a 5G

Apple tedy v příštím roce plánuje vydat 12,9palcový iPad Pro s mini-LED displejem, přičemž dorazit by mohla i menší varianta s 11palcovým mini-LED panelem. Jelikož ale společnost dokázala urychlit vývoj 5G modemů pro své iPhony, je zde vysoká pravděpodobnost, že se antény objeví i v nových iPadech.

Zdroj: MacRumors

mmWave, neboli milimetrová vlna, je sada nových 5G frekvencí, které nabídnou ultrarychlé rychlosti na krátké vzdálenosti, což v praxi bude užitečné v zahuštěných městských oblastech. Klasický sub-6GHz je obecně pomalejší než mmWave, na druhou stranu signály dokáží cestovat na delší vzdálenosti, takže lépe slouží předměstským a venkovským oblastem. iPady Pro budou podporovat mmWave a sub-6GHz. 

Displeje Micro-LED pak používají zcela odlišné sloučeniny pro vyzařování světla, než dosavadní OLED panely. Navíc jsou tenčí, jasnější a energeticky účinnější. Apple již nějaký ten čas dává najevo, že by se rád stal nezávislou společností. Některé komponenty si již začíná vyrábět sám. V průběhu několika let však dojde také k „sestřelení“ hlavního dodavatele displejů – Samsung. Jeho displeje nahradí panely od LG, v budoucnu bude ale Apple chtít použít své technologie.

Pokud půjde vše dle plánu, mohli bychom se nových tabletů s logem nakousnutého jablka dočkat už v první polovině příštího roku. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version