Dotekomanie.cz

Google Pay se mění, nová verze jen pro vyvolené

google pay 2005x1090x

Zdroj: Google

Není to tak dávno, co jsme se dočkali nové podoby aplikace Google Pay. Ta nám vydrží nějakou dobu, byť právě dnes došlo na představení nové podoby a s řadou vylepšení a rozšíření. Zatím se ale moc netěšte, jelikož se vlastně jedná o uzavřené beta testování.

Nová aplikace Google Pay

Možná byste si mysleli, že Google bude mít v Obchodě Play jen jednu aplikaci na placení, ale ve skutečnosti měl dvě. Před nějakou dobou vytvořil novou aplikaci TEZ pro indický trh, kde si více méně pohrával s možnostmi, funkcemi a rozšířeními. Následně došlo na přejmenování TEZ na Google Pay, ale stále byla aplikace dostupná jen v Indii. V rámci dnešního představování novinek ji více méně zpřístupnil a minimálně se můžeme podívat, co nás jednou bude čekat.

Zdroj: 9to5google.com

Samotné placení přes NFC technologii zůstalo, stejně jako integrace do systému Android, respektive Android 11. Co se ale změnilo, je právě prostředí aplikace, z které se stává finanční centrum. Google vsází na integraci služeb a vylepšení přehledů. Například bude možné objednat a zaplatit přímo z aplikace, a to nejen v restauracích s podporovaným systémem, ale také například na některých čerpacích stanicích.

Aby toho nebylo málo, do Google Pay je možné napojit informace o bankovním účtu, takže z jednoho místa bude možné kontrolovat aktuální stav, historii a podobně. Nová funkce je podobná těm, které najdete u aplikací českých bank, kdy z jedné můžete kontrolovat svůj účet u druhé.

 

Zdroj: 9to5google.com

Aplikaci nechybí posílání peněz mezi uživateli, profil a další zajímavé informace. Jak jsme naznačili v úvodu, jedná se o uzavřený test. Nejenže je nová verze Google Pay jen na pozvánky, ale taky je určena jen pro obyvatele USA. Je to pochopitelné, když podporuje systémy třetích stran z USA. Pokud bychom měli odhadovat, kdy se nová verze dostane do Evropy, případně do Česka, tak to bude nějakou dobu trvat – rok, dva, možná více.

Zajímavost: Nová verze Google Pay je dostupná i pro iOS, ale i zde platí dostupnost jen pro USA.

Zdroj: 9to5google.com

Exit mobile version