Dotekomanie.cz

Řídící mód přichází do Google Asistenta a Google Map

Google Maps Mapy 5740x3222x

Zdroj: Dotekomanie.cz

V poslední době jsme zaznamenali poměrně dost novinek v rámci aplikace a služby Google Mapy. Například se rozšiřuje Live View, případně je k dispozici více informací u zájmových míst. Také se testuje zcela nové zobrazení navigace, která má nabídnout větší možnosti a také grafickou proměnu. Ta ale tak trochu konkuruje řídícímu módu v rámci Google Asistenta. Nyní se ale právě tento speciální mód začíná objevovat u uživatelů.

Navigace přes Asistenta

Nový mód pro navigování se začíná objevovat jeden rok po svém představení u prvních uživatelů. Nečekejte zcela nový uživatelský zážitek. Dalo by se říci, že se jedná o kompatibilní režim se současnou a případně novou podobou navigace, byť si trochu konkurují.

Nový režim se dá aktivovat skrze aplikaci Google Mapy. Zde stačí jít do nastavení aplikace srze profilovou fotografii. Dále je nutné zvolit nastavení navigace a pak nastavení Google Asistenta. Zde se objeví zcela nová obrazovka s novým režimem. Samozřejmě se půjde tento mód aktivovat i přes asistenta vyslovením příkazu, ale na to si budeme muset asi počkat.

Zdroj: androidpolice.com

Pokud ve své aplikaci Google Mapy dostanete přes nastavení asistenta do běžných možností, tak jste nebyli zařazení do testování. Ostatně se novinka asi objevuje u malého množství uživatelů. Vzhledem k nedostupnosti asistenta v českém jazyce nepředpokládáme, že by se tyto změny objevily u nás v nějakém krátkém horizontu.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version