Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – LG Wing, Pixel 5, Mi 10T Lite

Zdroj: indiatvnews.com

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

Níže jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu.

Předchozí díl: Nově v českých obchodech – nové iPhony, OnePlus 8T a Nokia 8.3

LG Wing

Cena přes třicet tisíc za mobil, který po stránce specifikací nemá k dispozici nejlepší procesor, se může zdát přemrštěná, ale u modelu LG Wing pochopitelná. Nejedná se o standardní telefon a navíc zapadá do sekce experimentálních zařízení od LG. Pokud tedy chcete vskutku netradiční novinku, brzy bude k dispozici na českém trhu. Obchody spouští předobjednávky.

Specifikace LG Wing

Pixel 5

Nejnovější a nejlepší letošní Pixel od Googlu již není top model, zapadá do střední třídy, čemuž odpovídají specifikace. Sice má stále vyšší cenu, i tak má co nabídnout a předčit konkurenci. V Česku se nebude oficiálně prodávat, takže jedinou cestou je nákup v zahraničí nebo koupě přes lokální obchody za vyšší cenu.

Specifikace Pixel 5

Xiaomi Mi 10T Lite

Xiaomi nedávno představilo několik novinek, přičemž jednou z nich byl model Mi 10T Lite, zástupce střední třídy. Specifikace jsou i tak velmi dobré a mohou nalákat nejednoho zájemce.

Specifikace Xiaomi Mi 10T Lite

Samsung Galaxy A42

Samsung si zvolil pro model Galaxy A42 poněkud netradiční představování. Postupem času jsme se dozvěděli všechny informace. Novinka je nejlevnější 5G mobil od tohoto výrobce. To si ale vyžádalo ústupek, například jen HD+ rozlišení velkého displeje.

Specifikace Samsung Galaxy A42

LG K52

V září LG představilo nové modely střední a nižší třídy. Jedním z nich je K52, který se na náš trh dostává s poněkud vyšší cenou, která moc neodpovídá specifikacím. Zejména procesor se do této novinky nehodí. I tak může zaujmout třeba vyšší odolností.

Specifikace LG K52

LG K22

Na českém trhu se objevil asi nejslabší model od LG. Smartphone K22 nemá k dispozici ani čtečku otisků prstů a celkově se jedná jen o základní model. I tak společnost u něj referuje certifikaci MIL-STD 810G.

Specifikace LG K22

Nokia 2.4

Zářijoví novinka od HMD Global sice zapadá do stejné kategorie jako LG K22, ale Nokia 2.4 má o něco lepší specifikace. Například se nabízí větší baterie a také čtečka otisků prstů. I tak se nebude jednat o rychlý model vzhledem k použitému procesoru.

 

Specifikace Nokia 2.4

OPPO A53

V srpnu na trh přišel mobil A53 od společnosti Oppo a nyní se dostává do českých obchodů. Zde se nabízí například velká baterie, rychlé nabíjení a dokonce 90Hz displej. Sice je zde HD+ rozlišení a pomalejší procesor, i tak by nemusel být špatnou volbou pro nenáročné.

Specifikace OPPO A53

Exit mobile version