Dotekomanie.cz

HomePod mini oficiálně – mini tělo za mini cenu

HomePod mini

Zdroj: Dotekomanie.cz / Keynote

Společnost Apple kromě nové řady iPhone 12 představila také chytrý reproduktor HomePod mini. O tomto kousku jsme napsali pár článků, spekulací kolem reproduktoru tolik nebylo. Apple si tedy dal opravdu záležet na tom, aby přípravy nového zařízení byly pod pokličkou. 

HomePod mini s důrazem na hudbu za menší cenu

HomePod s přídavkem mini je opravdu mini. Oproti vlajkovému modelu z roku 2017 má menší konstrukci. Na druhou stranu zde máme známou síťovinu, kterou je reproduktor obalen. V horní části reproduktoru se pak nachází malý displej. 

Zdroj: Dotekomanie.cz / Keynote

První HomePod byl poprvé představen na WWDC 2017 a do prodeje se dostal počátkem roku 2018. Apple zařízení vybavil špičkovými reproduktory a hlasovým asistentem Siri. Vše ale zabíjela cena, která byla velmi optimisticky nastavena na necelých 10 000 Kč. To bylo dost vzhledem k silné konkurenci, která nabízela v podstatě to samé za zlomek ceny. 

Zdroj: Dotekomanie.cz / Keynote

Nová verze HomePodu ale bude levnější a pomůže Applu lépe konkurovat Amazon Echo a novým produktům, jako je Nest Audio od Googlu. Samozřejmě i zde platí, že si z HomePodu mini budete moci vytvořit home family, tedy připojit k jednomu kusu další HomePody. Apple během prezentace tlačil důraz hlavně na hlasovou asistentku Siri. Ovládat jej tedy budete moci jak hlasem, tak i prostřednictvím iPhonu. A že hlasové povely myslí společnost vážně, rozhodla se Siri naučit nových schopností. Umí totiž rozpoznávat členy domácnosti podle hlasu.

Zdroj: Dotekomanie.cz / Keynote

Jak bylo již uvedeno výše, reproduktor obsahuje podsvícený displej s tlačítky pro ovládání hlasitosti a velmi kvalitní zvuk. Srdcem reproduktoru je procesor S5. Zajímavostí je také funkce, díky které dokáže zařízení upozornit členy domácnosti a všechna propojení zařízení na různé události. Například, když bude vaše rodina odjíždět, stačí reproduktoru skrze povel „Hey Siri“ říct, že má upozornit všechny uživatele, kteří jsou doma.

Zdroj: Dotekomanie.cz / Keynote

V prodeji bude HomePod mini v šedé a bílé variantě. Cena reproduktoru činí 99 dolarů, tj. cca 2 300 Kč bez DPH. 

Exit mobile version