Dotekomanie.cz

Apple představí první zařízení s Mini-LED začátkem 2021

Apple

Zdroj: MacRumors

Apple údajně představí 12,9palcový iPad Pro s Mini-LED displejem už počátkem příštího roku. Naopak MacBook s touto zobrazovací technologií dorazí ve druhé polovině roku 2021. S touto informací přišel DigiTimes. 

Apple chystá dva produkty s Mini-LED

Dle tchajwanských publikací, společnost Epistar dodá více než 10 000 Mini-LED displejů pro každý iPad Pro. Jako další dodavatel bude Osram Opto, který se postará o dodávky pro MacBook. Zajímavé je, že tyto informace potvrdil také analytik Ming-Chi Kuo. 

Zdroj: Dotekomanie.cz

„Očekává se, že Osram Opto Semiconductors dodá Mini-LED displeje pro prémiový MacBook ve druhé polovině roku 2021. Podle průmyslových zdrojů se druhým dodavatelem stane Epistar. 

Apple pak uvede 12,9palcový Mini-LED iPad Pro začátkem příštího roku, přičemž každý jednotlivý tablet bude vybaven 10 000 displeji od Epistaru. Výroba těchto komponentů bude zahájena ve třetím čtvrtletí letošního roku.“

Už v prosinci loňského roku analytik Ming-Chi Kuo, kterého všichni moc dobře známe, uvedl, že Apple vyvíjí až šest produktů s novou technologií Mini-LED. Jedním z těchto produktů je právě zmíněný 12,9palcový iPad Pro s čipem A14X. Ten měl být podle analytika původně představen ve třetím čtvrtletí letošního roku. Takový měl být plán Applu ještě před vypuknutím pandemie COVID-19. Je tedy pochopitelné, že se představení přesunulo kvůli přerušené spolupráce s dodavatelským řetězcem, který měl v Číně zákaz vykonávat činnost (kvůli koronaviru).

V březnu pak leaker Jon Prosser prozradil, že nový iPad s 5G a čipem A14X dorazí ještě na konci letošního roku. Ten ale nebude mít žádné významné hardwarové změny. Ty by měly dorazit až začátkem roku 2021, kdy bychom se měli dočkat modelu s novým Mini-LED displejem. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version