Dotekomanie.cz

Placení s Xiaomi Mi Band 4 NFC se rozšiřuje do dalších států [aktualizováno]

xiaomi mi band 4 nfc 1621x895x

Zdroj: Xiaomi

Aktualizováno 25. 9.

Před několika měsíci jsme vás informovali, že se začíná dostávat na evropský trh chytrý náramek Mi Band 4 od Xiaomi s integrovanou technologií NFC, přičemž je připraven pro placení ve spolupráci se společností Mastercard. Prozatím jsme měli informace, že novinka bude dostupná jen v Rusku, ale nyní se dozvídáme, že mezi dalšími zeměmi budou například Ukrajina a Bělorusko. Bohužel nebylo řečeno, kdy dojde ke spuštění a ani jestli budou následovat další země, případně kdy máme očekávat další rozšíření.

Zdroj: gsmarena.com

Původní článek 3. 6.

Xiaomi Mi Band 4 je populární chytrý náramek, který nabízí za nízkou cenu hodně možností, stejně jako předešlé generace. V tuto chvíli se čeká na nový model Xiaomi Mi Band 5, u kterého se spekuluje, že se dočkáme verze s NFC i na globálním trhu. Otázkou ale bylo, na co by se NFC použilo, když zde prakticky není platební služba, jež by podporovala placení u těchto chytrých náramků. Nyní máme ale odpověď, která asi potěší nejednoho zájemce o nový náramek.

Xiaomi Mi Band a placení v obchodech

Ačkoliv se chystá příchod nové generace chytrého náramku, tak v tuto chvíli míří do Ruska model Xiaomi Mi Band 4 NFC (MGW4059RU). U této verze je hlavní novinkou podpora placení pomocí platebních karet Mastercard. Oficiální prodej začne 16. června a oficiální stránky uvádějí, že platební kartu stačí přidat do aplikace Mi Fit. Následně bude možné platit u bezdrátových platebních terminálů. Kromě placení v obchodech bude novinka umožňovat i bezkontaktní placení ve veřejné dopravě.

Zdroj: Xiaomi

Oficiální stránky navíc upozorňují, že v aplikaci Mi Fit musí uživatel vybrat zemi Rusko. Není jasné, jestli by toto nastavení umožnilo fungování služby i v jiných krajinách. Je zde pravděpodobnost, že funkcionalita bude prozatím uzamčena na Mastercard karty vydané v Rusku. Zdroje ale uvádí, že následně dojde k rozšíření služby i do ostatních krajin Evropy. Není ale stanoveno pevné datum.

Zdroj: Xiaomi

Co se týče rozšíření podpory, spekuluje se, že budou přidány i platební karty Visa a dokonce služby Google Pay a PayPal. Ani zde není jasné, kdy se tak stane. Na to si budeme muset počkat. Možná tyto novinky budou uvedeny společně s představením Xiaomi Mi Band 5.

Zdroje: gsmarena.com, tizenhelp.com, gsmarena.com

Exit mobile version