Dotekomanie.cz

Google Fotky konečně dostávají nové menu na sdílení

Google Fotky

Zdroj: Google.com

V tuto chvíli Google chystá přepracovaný editor fotek, což mnozí uživatelé ohodnotili kladně. Aplikace pro Android má ale jiné problémy, které by bylo dobré vyřešit. Jednou z problémových částí je například menu pro sdílení, které je poněkud frustrující na používání, ale to se nyní mění.

Fotky a sdílení

Dlouhou dobu jsme se museli spokojit s poněkud zvláštním menu pro sdílení v aplikaci Google Fotky. Nabízely se dva řádky, kde v prvním jde jednoduše sdílet s vybranými kontakty. Druhý již nabízel ostatní aplikace a možnosti, jen pohyb v něm byl horizontální, takže navigace nebyla nejsnadnější.

V posledních týdnech Google testoval nový vzhled a nyní se zdá, že se rozšiřuje mezi všechny uživatele. Základní podoba se nezměnila, aspoň na první pohled. První řádek stále obsahuje vybrané kontakty a druhý má na prvních dvou místech hned za možností vytvoření odkazu dvě aplikace, naposledy použité.

Zdroj: AndroidPolice.com

Poslední tlačítko ale umožňuje vstup do standardního vertikálního menu s aplikacemi. Odstraňuje se tak horizontální posun a uživatel má lepší přehled, s jakou aplikací může daný snímek sdílet. Po vyzkoušení této na první pohled drobné úpravy mohu konstatovat, že se jedná o lepší způsob, než hledat kýženou aplikaci posunem do stran. Novinku buď máte ve své aplikaci, nebo si budete muset počkat, až dojde k aktivaci ze stran serverů Googlu.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version