Dotekomanie.cz

Aplikace Váš telefon od Microsoftu umí zrcadlit aplikace z mobilu ve Windows 10 [aktualizováno]

Eh y Q5XsAEjTOL 1430x953x

Zdroj: Microsoft

Aktualizováno 16. 9.

Po měsíci Microsoft informuje o „plné“ dostupnosti možnosti zrcadlení aplikace z mobilního telefonu v počítači s Windows 10. Jsou zde ale podmínky. Například novinka funguje jen v rámci stejné WiFi sítě a také je možné spustit pouze jednu aplikaci v danou chvíli. Bohužel je funkce stále dostupná jen pro Samsung smartphony. Kdy se dostane na další modely, není zatím známo.

Podporované mobily:

Aktualizováno 19. 8.

V posledních týdnech testeři zkoušeli novou funkci v rámci aplikace Váš telefon od Microsoftu, která umožňuje zrcadlení aplikací přímo v systému Windows 10. Díky tomu si tak můžete na počítači spustit například Instagram a ovládat ho přes počítač, byť běží tedy na mobilním telefonu. Novinka je nyní k dispozici po celém světě, ale je omezena na Samsung smartphony. Konkrétně byste měli mít funkci k dispozici u sérií Galaxy S a Note, přičemž později dojde k rozšíření a za nějaký čas bude funkce dostupná pro další mobily jiných značek.

Zdroj: Microsoft

Původní článek 6. 8.

Microsoft nedávno přidal možnost ovládání médií do aplikace Váš telefon, která je dostupná pro počítače se systémem Windows 10. Na svém mobilním telefonu ale musíte mít nainstalovanou aplikaci Your Phone Companion, aby došlo k propojení. V této oblasti hodně spolupracuje se Samsungem, kde jsou funkce dostupná zpravidla jako první. Jedna z nich byla prezentována i v rámci představení novinek od jihokorejského giganta.

Z Androidu do Windows 10

Řešení propojení od Microsoftu bylo do této chvíle poměrně standardní. Nabízí se přístup do fotek, psaní SMS zpráv, synchronizace notifikací do počítače a také možnost volat skrze Windows 10. Nyní se ale ukazuje funkce, která povyšuje propojení na zcela novou úroveň.

Již nyní můžete najít nejrůznější řešení, jak dostat aplikace z Androidu na Windows 10, ale k praktickému využití to má daleko. Microsoft ale začal testovat možnost zrcadlení aplikací z mobilu přímo do počítače. V aplikaci Váš telefon bude dostupný seznam toho, co máte v mobilu. Následným poklepáním na jakoukoliv z nich dojde ke spuštění aplikace na mobilním telefonu ve virtuální ploše, přičemž k zobrazení dojde na počítači.

Zdroj: The Verge

Novinka první zamíří na Samsung telefony, ale následně můžeme očekávat dostupnost na dalších zařízeních. Microsoft již nyní upozorňuje, že ne každá aplikace musí fungovat. Navíc některé z nich nemusí dobře spolupracovat s klávesnicí a myší od počítače, respektive mohou nastat problémy v ovládání.

Na druhou stranu může tato novinka sloužit k rychlému nahlédnutí do aplikací, napsání textu, potvrzení událostí a podobných věcí, přičemž nebudete muset sahat po mobilu. Je jasné, že toto zrcadlení nebude možné realizovat skrze Bluetooth, takže bude potřeba rychlejší WiFi síť. Zatím není známo, jestli bude podporované mobilní připojení.

Zdroje: theverge.com, pocketnow.com, gsmarena.com, phonearena.com, phonearena.com

Exit mobile version