Dotekomanie.cz

AirPods Pro nově podporují prostorový zvuk

AirPods Pro

Zdroj: MacRumors

Nedávno zveřejněný firmware 3A283 přináší pro AirPods Pro novou podporu Spatial Audio. To je nová funkce, která byla představena už na WWDC 2020. 

AirPods Pro a Spatial Audio

Uživatelé na sociálních sítích píší, že aktualizace firmwaru přidává do Řídícího centra možnost Spatial Audio. Aby však byla funkcionalita v provozu, je třeba mít nainstalovaný operační systém iOS 14 či iPadOS 14. 

Zdroj: Dotekomanie.cz

Spatial Audio pracuje s obsahem Apple TV+. Osobně jsem funkci otestoval a byl jsem až ohromen, jaký zvuk dokázala sluchátka nabídnout. Prostorový zvuk na mém iPadu funguje opravdu dobře. Odlehčeně, trochu jsem si připadal jako v kině. Musel jsem si jedno sluchátko sundat z ucha, abych si byl jist, že zvuk slyším právě z AirPods. Zajímavá iluze. 

Spatial Audio má za úkol přinést do uší zvuk podobný kinu. Prostorový zvuk využívá dynamické sledování hlavy k vytvoření pohlcujícího zvuku pomocí směrových filtrů a jemných úprav frekvence. 

„Prostorový zvuk využívá gyroskop a akcelerometr v ‌AirPods Pro‌ a iPhone ke sledování pohybu vaší hlavy a polohy vašeho ‌iPhone‌, porovnávání údajů o pohybu a následné přemapování zvukového pole.”

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version