Dotekomanie.cz

AirBank zjednodušuje přihlášení do internetového bankovnictví

airbank

Zdroj: AirBank

Přihlašování do internetového bankovnictví je občas dost nepříjemné nebo komplikované. V některých případech bylo nutné mít patřičný certifikát. Naštěstí s vývojem mobilních aplikací a biometrického ověřování se nabízejí jednodušší metody. Nyní přichází AirBank s novinkou pro přihlašování.

AirBank a internetové bankovnictví

Klienti této banky zaznamenali, že poslední změna v rámci přihlašování do bankovnictví přinesla vyšší komplikovanost. Kromě uživatelského jména, hesla a případně potvrzení na mobilu nebo přes něj bylo nutné ještě třeba zadat datum narození. Nyní ale naštěstí přichází značné zjednodušení.

Zdroj: AirBank

Nová verze internetového bankovnictví a mobilní aplikace přináší podporu QR kódů. Celý postup je poměrně jednoduchý. Stačí otevřít stránku internetového bankovnictví, kde se zobrazí QR kód. Následně otevřete aplikaci na mobilním telefonu a přihlásíte se do ní. V horní části vpravo se nachází nová ikona klíče. Na ni kliknete a budete vyzváni k naskenování QR z webu. Posledním krokem je biometrické ověření na mobilu, případně zadání PIN kódu. Tím je celý proces dokončen.

Díky novince nebudete muset nic zadávat do internetového bankovnictví. Vše vyřešíte na pár kliknutí. Jedná se o značné vylepšení oproti předcházejícímu stavu.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version