Dotekomanie.cz

AirBank ruší vlastní bezkontaktní metodu placení

Screenshot 71 1313x690x

Zdroj: AirBank

V době, kdy u nás začalo startovat bezkontaktní placení přes službu Google Pay, našly se banky, které si šly svou cestou. Jednou z nich byla i AirBank, která chtěl jen svou vlastní metodu a dlouhou dobu konstatovala, že nezavede podporu Google Pay. Nakonec ale došlo ke změně.

My Air bez bezkontaktního placení

Banka AirBank spustila vlastní metodu placení skrze svou aplikaci pro Android 5. dubna. V podstatě v době, kdy konkurence zaváděla podporu Google Pay. Na sociálních sítích ji bombardovali klienti otázkami, kdy nabídne Google Pay, ale dlouho nebylo nic jiného slyšet, než že se to neplánuje. Rok na to došlo k obratu.

Konkrétně 9. listopadu 2019 jsme se dočkali podpory Google Pay. Od zavedení novinky banka došla k zjištění, že jejich vlastní řešení, které je stále dostupné, používá čím dál méně klientů. Jednoduše řečeno, služba od Googlu je populárnější. Banka se tak rozhodla, že ukončí placení přes svou aplikaci a ponechá jen Google Pay.

Zdroj: AirBank

K ukončení vlastního způsobu bezkontaktního placení dojde již 3. listopadu. Od tohoto termínu nebude služba v aplikaci My Air fungovat. Banka nyní tedy podporuje jen Google Pay, Apple Pay, Fitbit Pay a Garmin Pay.

Zdroj: AirBank

Exit mobile version