Dotekomanie.cz

Xiaomi pracuje na zadním gestu, jako Apple a Google

Xiaomi Redmi Note 9 1600x1067x

Zdroj: AndroidPolice

Začátkem tohoto roku se objevila první známka práce Googlu na novém gestu. Nalezena byla v beta verzi Androidu 11. Nedávno společnost Apple uvedla stejnou funkci v iOS 14. Konkrétně jde o gesto, které vám umožní jedním, dvojitým či trojitým klepnutím na zadní straně zařízení vyvolat akci. Můžete si nastavit například, že jedním klepnutím se otevře aplikace Svítilna, dvojitým otevřete fotoaparát a trojitým vytvoříte snímek obrazovky. Nyní se objevila informace, že na stejném gestu pracuje také čínský výrobce Xiaomi. Funkce by pak měla být k dispozici v MIUI 12.

Xiaomi se opět inspiruje u předních výrobců 

Uživatel serveru XDA-Developers kacskrz si všiml kódu v nejnovější beta verzi MIUI 12, který naznačuje práci na této funkcionalitě. Uživatel byl dokonce schopen skrze kód vyvolat nabídku nastavení pro tato gesta, byť jsou stále v nefunkčním stavu. Prozatím se akce zdají být omezeny na pouhých pět možností, je však pravděpodobné, že stav bude rozšířen. Přeci jen jde stále o beta verzi MIU 12.

Zdroj: AndroidPolice

Zatím nevíme, kdy přibližně bychom se novinky mohli dočkat. Doufejme tedy, že nebudeme muset čekat půl roku. Jelikož na těchto gestech pracuje už Google a Apple, je jisté, že se k tomuto trendu připojí i další velcí hráči. 

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version