Dotekomanie.cz

Realme V5 je novinka s 5G a velkou baterií

realme v5 1569x801x

Zdroj: Realme

Realme patří mezi mladší výrobce mobilů, existuje přibližně dva roky. I tak představuje jeden model za druhým. Nedávno jsme se například dočkali vstupu dvou novinek na český trh. Nyní zde máme další přírůstek do portfólia v podobě modelu Realme V5 s podporou 5G sítí.

Realme V5

Nový smartphone láká hlavně na podporu sítí páté generace, ale v útrobách nenajdete procesor od Qualcommu. Realme V5 patří mezi jedny z prvních modelů s procesorem Dimensity 720 od společnosti Mediatek. Realme integrovalo i rychlé 30W nabíjení, které umí nabít 5000mAh baterii za 65 minut.

Zdroj: Realme

Co se týče fotografických schopností, na zadní straně najdeme 48MPx hlavní foťák a také 8MPx širokoúhlý snímač. Další dva mají po dvou megapixelech a slouží pro určení hloubky ostrosti a makro snímky. Přední strana je vybavena 16MPx senzorech. Samotný zobrazovací panel je typu LCD a má Full HD+ rozlišení s 90Hz obnovovací frekvencí. Čtečka otisků prstů je na straně mobilu.

Zdroj: Realme

V rámci bonusových funkcí a možnosti zde najdeme podporu Dolby Atmos a Hi-res audio. Dokonce je zde i P2i úprava proti postříkání vodou. Sice mobil není voděodolný, ale neměla by mu vadit vlhkost nebo déšť.

Specifikace

Základní model s 6 GB operační paměti přijde v Číně na 1499 juanů, což je v přepočtu přibližně 4 800 Kč. Česka cena by se mohla pohybovat kolem 6 300 Kč. Jakmile české zastoupení ohlásí dostupnost u nás, budeme vás informovat.

Zdroje: gizmochina.com, fonearena.com

Exit mobile version