Dotekomanie.cz

Realme C12 je další levnější a dobře vybavená novinka

1597306798939 2314x1295x

Zdroj: Realme

Není to tak dávno, co se společnost Realme pochlubila dvěma novinkami pro český trh. Nově u nás můžete zakoupit modely Realme C11 a Realme X50. Také byl nedávno představen smartphone Realme C15 a nyní zde máme další novinku v podobě Realme C12. Už jen podle názvu by se dalo soudit, že se bude jednat o iteraci a lehké vylepšení modelu C11, ale společnost spíše vycházela z mobilu C15, jen došlo na osekání několika specifikací.

Základní model s velkou baterií

Realme C12 láká zejména na svou kapacitu baterie, která dosahuje na hodnotu 6000 mAh. Bohužel se nabízí jen 10W nabíjení, což není mnoho a doplnění energie zabere nějaký čas. Společnost se chlubí, že se zde nabízí i reverzní nabíjení, takže mobil lze snadno použít pro nabití dalšího smartphonu nebo příslušenství.

Zdroj: Realme

Jak již bylo řečeno v titulku, jedná se o levnější model, takže nelze očekávat nějak úchvatné specifikace. O výkon se zde stará nový procesor Helio G35, který má k dispozici 3 GB operační paměti. Na zadní straně jsou sice tři foťáky, ale v praxi asi využije majitel hlavně 13MPx senzor. Zbylé dva jsou jen 2MPx, přičemž jeden je černobílý a druhý má posloužit pro makro snímky. Přední strana je vybavena HD+ displeje a ve výřezu je ukryt 5MPx foťák.

Specifikace Realme C12

Realme C12 stojí v přepočtu přibližně 2850 Kč a první zamíří do prodeje v Indonésii. Budeme si muset počkat na další informace ohledně dostupnosti na globálním trhu. Očekáváme, že k nám zamíří v horizontu několika měsíců.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version