Dotekomanie.cz

Huawei MatePad přichází do Česka [aktualizováno]

Huawei MatePad

Zdroj: Gizmochina

Aktualizováno 5. 8.

Před takřka čtyřmi měsíci společnost Huawei představila nový tablet Huawei MatePad. Nyní nám české zastoupení potvrdilo dostupnost této novinky, která bude k dispozici v šedé barvě. WiFi verze má nastavenou cenu na 8 999 Kč, LTE varianta pak stojí 9 999 Kč. I v tomto případě platí, že novinka nemá k dispozici Google služby a aplikace.

Původní článek 25. 4.

V Číně byl představen nový tablet Huawei MatePad. Jedná se o levnější, a tedy i méně výkonnou verzi MatePad Pro. Novinka cílí výhradně na studenty. Má ale co nabídnout? 

Huawei MatePad přichází s Kirin 810

Nový MatePad od Huawei láká na 10,4palcový IPS displej s rozlišením 2 000 x 1 200 pixelů. Zobrazovací panel pak obklopují středně velké rámečky. Zařízení je vyrobeno z hliníku a v prodeji je v bílé a modré barvě. 

Zdroj: Gizmochina

Srdcem nového tabletu je procesor Kirin 810. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se stará operační paměť s kapacitou 4/6 GB. K dispozici jsou také dvě varianty lišící se v interním úložišti – 64 a 128 GB. Přítomnost microSD slotu pro rozšíření úložiště o dalších 512 GB je pak samozřejmostí. 

Zdroj: Gizmochina

Na přední straně se nachází 8megapixelový fotoaparát, stejný najdeme i na straně druhé, kde jej doplňuje autofokus a přisvětlovací LED dioda. Fotoaparát podporuje mnoho funkcí, včetně HDR. Uvnitř zařízení je umístěna baterie s kapacitou 7 250 mAh a podporou 18W rychlého nabíjení. Tablet je v prodeji ve variantách Wi-Fi a LTE. Podporuje také aktivní stylus M-Pencil od Huawei, ovšem ten není součástí balení. Přítomný pak je operační systém Android 10 s EMUI 10.1. 

Zdroj: Gizmochina

Za základní model zaplatíte 269 dolarů, což je zhruba 6 597 Kč bez DPH. Za tuto cenu získáte variantu s Wi-Fi, 4GB RAM a 64GB vnitřním úložištěm. Verze Wi-Fi s 6GB RAM a 128 GB ROM se prodává za 311 dolarů (7 627 Kč bez DPH). Nejvybavenější LTE model pak vyjde na 353 dolarů, tedy 8 657 Kč bez DPH. Tablet bude v prodeji od 26. dubna letošního roku.

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version