Dotekomanie.cz

Dropbox představil správce hesel a další

Dropbox

Zdroj: TheVerge

Populární cloudový klient Dropbox oznámil, že po dlouhém testovacím procesu má připravenou finální a funkční tři nové funkce. Konkrétně se jedná o správce hesel, úschovny souborů a automatické zálohování v počítačích (Windows a macOS). Pojďme si jednotlivé novinky představit.

Dropbox a hesla

Podobně jako u služby 1Password vám tento správce hesel umožňuje ukládat uživatelská jména a hesla účtu. Ty lze dále synchronizovat mezi zařízeními s automaticky vyplněnými nebo doporučenými hesly při přihlášení na webové stránky a mobilní aplikace. Dropbox Passwords, tak se funkce nazývá, je k dispozici jako desktopová aplikace, mobilní aplikace a rozšíření prohlížeče pro předplatitele Plus a Professional.

Zdroj: MacRumors

Funkce Vault

Tato novinka naopak umožňuje uživatelům vytvořit umístění v Dropboxu s další vrstvou zabezpečení citlivých souborů. Vault je chráněn PINem a lze jej sdílet s důvěryhodnými kontakty. Soubory pak lze otevřít pouze z webové a mobilní aplikace. Funkce však bude k dispozici pouze pro předplatitele varianty Plus.

Funkce Backup

Služba se nyní naučila automaticky zálohovat určité klíčové složky na systémech macOS a Windows. Konkrétně lze zálohovat Desktop, Documents a Downloads přímo do aplikace. Tato novinka je naopak k dispozici všem uživatelům platformy. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version