Dotekomanie.cz

Brandz odhalil 50 nejlepších značek z Číny

China logo 1203x758x

Zdroj: Counterpointresearch.com

Analytická společnost Brandz oživila žebříček nejlepších značek původem z Číny. Do nejnovějšího výčtu se dohromady vešlo 50 převážně technologických firem. To nijak nepřekvapí, protože se Spojenými státy je Čína nepochybně centrem moderních technologií. Zástupci okupující přední příčky možná ani nikoho nezaskočí a nejeden z vás vlastní minimálně jeden výrobek v domácnosti nebo momentálně využívá jejich nabízenou službu.

Výrobním závodům odzvonilo

Čína byla velmi dlouhou dobu považována za příležitost k velmi levné výrobě výrobků pro velké zahraniční firmy, ale to už nějakou dobu rozhodně neplatí. První místo patří firmě Huawei a pronásleduje jej Lenovo, která posiluje svoje místo nejen díky vlastněné značce Motorola či IBM. Třetí příčku v seznamu zastupuje Alibaba, kde významnou roli hraje například hojně oblíbený obchod AliExpress.

Bramborovou pozici získala společnost ByteDance a neznámější službou z portfolia je sociální síť TikTok. Dále můžeme zmínit Xiaomi na pátém místě, Hisense okupující sedmou pozici či osmé OnePlus, které mimo jiné patří mobilní značky Oppo a Vivo. Mobilní příslušenství značce Anker vyneslo 11. příčku, zatímco DJI se známými drony skončilo na 14. místě. Nakonec můžeme zmínit 16tou firmu Tencent s populární aplikací WeChat.

Zdroj: Gizmochina.com

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version