Dotekomanie.cz

Viber získává vylepšení mizejících zpráv [aktualizováno]

viber image 2 1200x628x

Zdroj: Viber

Aktualizováno 8. 7.

Před několika měsíci došlo na oznámení funkce mizejících zpráv u komunikační platformy Viber. Až nyní nám české zastoupení společnosti Rakuten, která stojí za službou Viber, potvrzuje dostupnost pro všechny uživatele v České republice. K aktivaci stačí kliknout na ikonku hodin ve spodní části obrazovky v jakémkoliv chatu a vybrat si čas, po jakém má zpráva zmizet.

Původní článek 23. 4.

Na trhu najdeme větší množství komunikační aplikací, přičemž se předhánějí nejrůznějšími bonusovými funkce, nálepkami a jinými vychytávkami. Hlavní lákadlem je ale čím dál více soukromí a zabezpečení. Komunikační platforma Viber nyní přidává další novinku, kterou možná následně najdeme u konkurenčních aplikací.

Viber a mizející zprávy

Většina komunikačních aplikací nabízí možnost tajných konverzací, které se neukládají. V této oblasti se nabízí také dočasné zprávy, jinak řečeno, lze navíc nastavit, po jaké době dojde k odstranění na obou komunikujících stranách. Nyní společnost oznámila, že mizející zprávy budou dostupné ve všech typech konverzací. Nebude tak potřeba pokaždé vytvářet novou tajnou konverzaci.

Zdroj: Viber

Nastavit lze dočasnost od 10 nebo 30 sekund, až po hodiny, jak je vidět na snímku níže. Firma přitom uvádí, že takovou možnost bude možné nastavit i na dny. Samotný odpočet se zahájí až v momentu, kdy druhá strana zprávu zobrazí.

Zdroj: Viber

Samozřejmě se nabízí, že druhá strana si může udělat snímek obrazovky, ale tato událost je zaznamenána a je o ní následně záznam v komunikaci.

„Jsme nadšeni, že můžeme oznámit novinku, a to uvedení mizících zpráv do všech konverzacích dvou uživatelů. Poprvé byly mizící zprávy uvedeny v roce 2017 jako součást „tajných“ konverzací. Od té doby se stalo evidentní, že podobná funkce, která zajišťuje utajení, by měla být součástí běžných chatů. Novinka zahrnuje i to, že ve chvíli, kdy adresát udělá fotografii obrazovky s mizící zprávou, přijde odesílateli upozornění. Jde o další krok na naší cestě, jak se stát nejbezpečnější komunikační aplikací na světě,” řekl Ofir Eyal, COO Viber.

Zdroj: techradar.com

Exit mobile version