Dotekomanie.cz

Samsung představil Galaxy A01 Core, nejlevnější mobil z aktuální nabídky

Samsung

Zdroj: Samsung

Samsung zanedlouho představí několik zajímavých novinek zapadajících do nejvyšších tříd a dokonce se chystá zajímavý model vyšší střední třídy. V tichosti ale představil smartphone, který ani nemusel vzniknout. Skoro vypadá jako využití zbytků zásob z let minulých. I díky tomu bude Samsung Galaxy A01 Core velmi levný.

Níž to už asi nešlo

Jak již bylo naznačeno, Galaxy A01 Core je velmi základní model, který nenabízí nic navíc. Je v podstatě jakoby ze staré školy. Vzhledem k samotné výbavě je použit systém Android 10 ve verzi Go, který je upraven pro fungování na velmi slabém hardwaru. Zatímco jiné levné mobily sáhnout po procesoru Helio P22 z roku 2018, Samsung zvolil čtyřjádrový procesor MT6739 z roku 2017.

Zdroj: Samsung

V rámci specifikací také najdeme stařičký konektor microUSB, který nabízí baterii o kapacitě 3000 mAh. Displej má úhlopříčku 5,3 palců a rozlišení HD+. O fotografické výbavě se skoro ani nemusíme bavit, jelikož na zádech najdeme jeden foťák s 8 MPx a přední strana je vybavena 5MPx senzorem s fixním fokusem. V rámci specifikací se tak trochu vyjímá použití Bluetooth 5.0.

Specifikace Galaxy A01 Core

Tato novinka míří prvně na asijské trhy a není jasné, jestli se dostane do Evropy. V tuto chvíli má nastavenou cenu v přepočtu na 1700 Kč. Jedná se tak o nejlevnější Smasung mobil v rámci současné nabídky.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version