Dotekomanie.cz

Motorola představila 5G novinku Moto G 5G Plus

motorola 1280x800x

Zdroj: The Verge

Společnost Motorola již představila své první smartphony s podporou sítí páté generace, ale jednalo se o zástupce vyšší střední třídy a top modelu. U nás si již můžete přečíst recenzi na vyšší model Motorola Edge Plus (recenze). Dnes výrobce uspořádal další akci, kde představil novinky střední třídy s podporou 5G. Tentokrát jde o model Moto G 5G Plus.

5G ve střední třídě

Už jen samotný název obsahuje celkem dost písmen G, ale Motorola musí zdůraznit, že se jedná o smartphone s podporou páté generace mobilních sítí, což je hlavní lákadlo této novinky. Naštěstí není jediné, jelikož i samotná cena je velmi zajímavá. V Evropě se bude základní model se 4 GB RAM a 64GB úložištěm prodávat za 349 eur, což j ev přepočtu přibližně 9 300 Kč. Vyšší model s 6 GB RAM a 128 GB pro data pak bude stát 399 eur (cca 10 650 Kč).

 

Zdroj: The Verge

Cena a podpora 5G může nalákat mnoho zájemců, ale naštěstí ani zbylé specifikace nejsou na špatné úrovni. Nabízí například 6,57palcový Full HD+ displej s dvěma dírami pro přední kamery (16+8 MPx), kde sekundární snímač slouží pro širokoúhlé snímky. Samotný displej je 90Hz, takže se lze těšit na plynulejší obraz. Zadní strana nese sestavu čtyř kamer, kde hlavní senzor má 48 MPx. K dispozici je 8MPx foťák pro širokoúhlé snímání, 5MPx pro makro snímky a poslední má pouze 2 MPx pro určení hloubky ostrosti.

Zdroj: The Verge

O výkon se zde stará Snapdragon 765 s integrovaným 5G modemem. Ačkoliv se jedná o střední třídu, tak na nedostatek výkonu si stěžovat nebudete. Čtečka otisků prstů si našla umístění na boční straně. Všemu dodává energii baterie o kapacitě 5000 mAh s podporou 20W nabíjení. Zatím nevíme, jak to bude s dostupností v Česku. Jakmile se to dozvíme, aktualizujeme článek.

Specifikace

Aktualizováno

Dle dostupných informací, které nám poskytlo zastoupení společnosti Motorola, bude dostupná vyšší verze za cenu 9 999 Kč. Do prodeje zamíří v druhé polovině července.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version