Dotekomanie.cz

Google představil několik novinek pro aplikaci Zprávy

Google Zprávy

Zdroj: Dotekomanie.cz

V našich končinách aplikace Zprávy od Googlu slouží jen pro zasílání SMS a MMS zpráv, ale ve světě se již prosazuje novější standard RCS. Zpravidla čeká na operátory, ale ty začíná obcházet. U nás bychom se teoreticky mohli dočkat novinky ještě letos, ale nemáme to potvrzené. RCS nabízí větší možnosti a hlavně nedochází k účtování po jednotlivých zprávách. Navíc zprávy mohou být bohatější. V podstatě se jedná o běžný chat a možná budoucnost univerzální komunikace na Androidech. Nyní jsme se dočkali představení několika novinek rozšiřující možnosti.

Zprávy a novinky

Začneme drobnostmi, jako je například hlubší integrace služby Google Duo. Jinými slovy lze skrze jedno tlačítko uskutečnit videohovor přímo ze samotné konverzace bez nutnosti spouštět aplikaci Google Duo. Dále došlo na optimalizaci nahrávání audio zpráv, kde stačí jen podržet tlačítko mikrofonu.

Podstatnější vylepšení se nachází u fotografií, respektive zasílaných obrázků. Google integroval poměrně jednoduchý editor, který nabízí jen dvě funkce. Můžete do obrázku něco napsat, případně nakreslit. U druhé možnosti se nabízí tři druhy nástroje a také několik barev.

Zdroj: Google

Další novinka se týká návrhů, co odeslat druhé straně. Google zde nabídne několik zpráv, případně animovaných emoji. Vše s cílem začít konverzaci. Bohužel se zobrazuje jen v anglické verzi. Poslední vylepšení se týká reakcí. Aplikace Zprávy tak vlastně implementuje funkci, která je běžná u ostatních komunikačních platforem a sociálních sítí. Nově tedy bude možné reagovat pomoci předvolených emoji na zaslané zprávy.

Zdroj: Google

Zdroje: neowin.net, xda-developers.com

Exit mobile version