Dotekomanie.cz

Google Fotky kvůli COVID-19 omezují zálohování

Google Fotky

Zdroj: Google.com

Služba Google Fotky přestala automaticky zálohovat obrázky a videa ze složek vytvořených pomocí sociálních sítí a komunikačních nástrojů, jako jsou WhatsApp, iMessage a TikTok. S touto informací přišel zahraniční server Android Police. 

Google Fotky mají částečně vypnutou funkci zálohování

Dříve aplikace Google Fotky automaticky nahrávala všechna média uložená v systému iOS, včetně všech souborů uložených ve složkách pocházejících ze sociálních a komunikačních aplikací. 

Google také uvádí, že tuto možnost vypíná ve své cloudové službě za účelem úspory zdrojů internetu. Lidé prý v průběhu globální zdravotní krize (tj. pandemie COVID-19) více sdílejí fotky a videa. Uživatelé mohou tuto změnu samozřejmě vrátit a znovu povolit zálohování fotografií a videí ze sociálních sítí a komunikačních aplikací, je třeba ale postupovat podle těchto kroků. Další digitální služby, jako je YouTube a Disney+, podobná opatření přijaly už před několika měsíci. V podstatě ihned na začátku pandemie. 

Zdroj: Google Fotky

V současné situaci ovlivněné nákazou COVID-19 lidé sdílejí fotky a videa častěji než dřív. Abychom šetřili internetové zdroje, vypnuli jsme v aplikacích na posílání zpráv, jako jsou WhatsApp, Zprávy a Kik, zálohování a synchronizaci složek ze zařízení. Tuto funkci můžete kdykoli změnit v nastavení.

Důležité:

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version