Dotekomanie.cz

Představeny levnější novinky Redmi 9C a 9A

redmi 9C 1408x708x

Zdroj: Redmi

Není to tak dávno, co jsme se dočkali uvedení smartphoni Redmi 9, přičemž je již dostupný u českých prodejců. Věděli jsme, že by mělo dojít na uvedení levnějších variant Redmi 9C a Redmi 9A, což se dnes stalo. Obě novinky vycházejí více méně ze stejného základu, ale liší se výbavou.

Redmi 9C a 9A

První začneme modelem Redmi 9C, který je ten vybavenější. Je postaven na základu nového procesoru Helio G35 od společnosti Mediatek, který byl právě dnes představen. I tak mobil spadá do levnější kategorie a také nelze očekávat závratný výkon. Disponuje například HD+ rozlišením displeje, 2 GB operační paměti a pro data je určeno úložiště o velikosti 32 GB.

Zdroj: gizmochina.com

Na zadní straně najdeme rovnou tři foťáky, mezi kterými je jeden určen pro širokoúhlé snímání a další pro určení hloubky ostrosti. Nechybí čtečka otisků prstů a také infra senzor. Výhodou nového modelu je baterie s kapacitou 5000 mAh.

Druhá novinka nese označení Redmi 9A a nabízí stejný displej a také kapacitu baterie. I velikost RAM a úložiště je stejná. V tomto případě ale je na zadní straně jen jeden foťák a nenajdeme zde čtečku otisk prstů nebo infra senzor. O výkon se zde navíc stará slabší procesor Helio G25 od Mediateku, který byl taktéž dnes uveden na trh.

Zdroj: Redmi

Specifikace Redmi 9C

Specifikace Redmi 9A

Novinka Redmi 9C má nastavenou cenu v přepočtu na 2 400 Kč, ale je jasné, že pokud se dostane do Česka, bude částka o něco vyšší. Druhý představený model Redmi 9A začíná v přepočtu na ceně cca 2000 Kč. Kdy se smartphony dostanou do Česka, zatím nevíme.

Zdroje: gizmochina.com, fonearena.com

Exit mobile version