Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – Mi 10 Lite, Oppo A72, Huawei P smart (2020)

Zdroj: indiatvnews.com

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

Níže jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu.

Předchozí díl: Nově v českých obchodech – POCO F2 Pro, Moto G Pro, Redmi Note 9

Xiaomi Mi 10 Lite

V březnu společnost Xiaomi představila novinku Mi 10 Lite, která přichází rovnou s podporou 5G sítí. Nabízí poměrně zajímavé specifikace společně s rychlým nabíjením a čtečkou otisků prstů v displeji. Zadní strana disponuje rovnou čtyřmi foťáky, ale využitelné jsou spíše jen dva, hlavní 48MPx a širokoúhlý. Další dvojice má po 2 MPx a slouží pro makro snímky a hloubku ostrosti.

 

Xiaomi Mi 10 Lite 5G; Zdroj: Xiaomi

Specifikace Xiaomi Mi 10 Lite

Oppo A72

V květnu došlo na představení smartphonu Oppo A92, o kterém jsme věděli, že se na některých trzích objeví pod označením Oppo A72. Nyní tato novinka přichází do Česka, přičemž se jedná o model z  oficiální evropské distribuce. Dle specifikací by mohl konkurovat Xiaomi Mi 10 Lite, ale má o něco méně výkonu. Na druhou stranu nabízí větší baterii.

Zdroj: Oppo

Specifikace OPPO A72

OPPO Find X2 Lite

Pomyslným přímým konkurentem pro Xiaomi Mi 10 Lite může být také model OPPO Find X2 Lite, který nabízí například podporu 5G sítí, ale má k dispozici rychlejší nabíjení. Cena je vyšší, ale možná po rozšíření napříč českými obchody dojde ke snížení.

Zdroj: Oppo

Specifikace OPPO Find X2 Lite

OPPO Find X2 Neo

Na český trh přichází také novinka OPPO Find X2 Neo, což je vlastně přejmenovaný model Oppo Reno3 Pro 5G. Mobil je zatím u nás dostupný za vyšší cenu a spadá do vyšší střední třídy. Nabízí se zahnutý displej, podpora 5G sítí, hybridní zoom a například 12 GB RAM.

Zdroj: Oppo

Specifikace OPPO Find X2 Neo

Huawei P smart (2020)

Věděli jsme, že Huawei připravuje příchod modelu Huawei P smart (2020), ale zatím nedošlo na oficiální představení. Jeden z obchodů novinku zařadil do své nabídky a můžeme konstatovat, že se jedná o Huawei P smart 2019 (recenze), jen se nabízí pod novým názvem, s větší operační pamětí a úložištěm. Navíc obsahuje Google služby a aplikace. Navíc má mírně upravená záda.

Zdroj: Huawei

Specifikace Huawei P smart (2020)

Exit mobile version