Dotekomanie.cz

iTunes U příští rok definitivně skončí

iTunes U

Zdroj: Apple

Pokud jste byl doposud učitelem, který se spoléhal výhradně jen na platformu iTunes U od Applu pro digitální sdílení svých kurzů, je čas na změnu. Po několika dlouhých letech, kdy služba spíše stagnovala, Apple potichu prozradil, že na konci příštího roku bude platforma ukončena. 

iTunes U oficiálně končí v roce 2021

Této skutečnosti si všiml zahraniční server MacRumors, který se odkázal na podpůrný dokument na webu společnosti Apple. Proč tomu dojde? Stručně řečeno – pro Apple už nemá smysl takovou platformu podporovat. Kromě toho iTunes už není všudypřítomný, takže i z tohoto hlediska je jasné, že tento krok přijít musel. 

Zdroj: TechCrunch

Apple upozorňuje na to, že sám vyvíjel aplikace jako Classroom a Schoolwork, které pomáhají učitelům distribuovat studentské materiály a známky. Společnost poprvé službu iTunes U spustila před 13 lety, tedy v roce 2007 jako část obchodu iTunes Store. Platforma měla hostit kurzy a obsah špičkových amerických vysokých škol. Roku 2013 Apple uvedl, že tyto kurzy byly staženy více než miliardkrát. V polovině loňského roku se však obsah přesunul výhradně na Apple Podcasty. 

Apple také ve svém podpůrném dokumentu uvádí, že veškerý aktuální obsah na iTunes U zůstane až do školního roku 2020-2021. Instruktorům však doporučuje, aby si své materiály zálohovali dříve než bude pozdě. 

Zdroj: techcrunch.com

Exit mobile version