Dotekomanie.cz

Google Meet si vypůjčí funkce od Zoom

Google Meet

Zdroj: Google

Společnost Google oznámila několik nových funkcí pro svou platformu Google Meet, které budou k dispozici koncem tohoto roku. Zaměřeny jsou především na uživatele G Suite. Mezi nové funkcionality patří přidané funkce pro administrátory a moderátory, schopnost nahradit nebo rozostřit pozadí, větší pohled pro více účastníků, a další. 

Google Meet získá řadu nových funkcí

Nové funkce moderování umožňující řídit schůzky, budou k dispozici uživatelům G Suite for Education a G Suite Enterprise for Education. Když uživatel požádá o připojení ke schůzce a budou odmítnuti, nebudou moci znovu o připojení požádat. Celkově uživatelské rozhraní působí méně rušivě, tudíž je více přehledná a jednoduchá. Služba také začne blokovat anonymní uživatele.

Zdroj: Neowin

Do služby se dostanou také další funkce moderování, jako je schopnost ztlumit všechny účastníky, zakázat rozhovory během schůzky a omezit sdílení obrazovky na vybrané uživatele. V nadcházejících měsících by Google měl poskytnout podrobnější informace o těchto novinkách. 

Co se týče použitelnosti, Google přinese několik funkcí, které jsou v současnosti přítomné v konkurenčních službách. Dočkáme se tedy například funkce zvednutí ruky, kterou můžete znát z Teams a Zoom. Rovněž bude služba podporovat více uživatelů během videohovorů – 49 účastníků. Doposud je možné mít připojených jen 16 účastníků. 

Zdroj: Neowin

Dále bude možné rozmazat nebo nahradit pozadí videochatu, což by mohlo být vítaným doplňkem. Tato funkce bude také podporovat ovládací prvky správce. Kromě toho se bude Meet integrovat s bílou aplikací Google Jamboard. Všechny tyto novinky budou k dispozici v příštích měsících zákazníkům služby G Suite. 

Zdroj: neowin.net

Exit mobile version