Dotekomanie.cz

AirPower: Apple vyvíjí nový prototyp a už dokáže nabíjet Apple Watch

AirPower

Zdroj: Apple

Zdá se, že i přes velkou kritiku Apple pokračuje ve vývoji své bezdrátové podložky AirPower. Proč připravovaná bezdrátová stanice nebyla nikdy uvedena do prodeje jsme psali již několikrát. Ve stručnosti: hlavní příčinou bylo nedosažení vysokých standardů společnosti a tím pádem nutnosti projekt ukončit. Největším problémem bylo přehřívání AirPower a nabíjených zařízení. Apple zkrátka narazil na hranice fyziky, kdy plánoval do nabíječky umístit mnoho nabíjecích cívek umístěných blízko sebe.

AirPower má méně cívek a čip A11

Populární leaker Jon Prosser však ve svém twitterovém příspěvku oznámil, že Apple pracuje na novém prototypu. Konkrétně se tak stalo už před dvěma měsíci, ovšem v té době společnost zápasila s nabíjením Apple Watch, protože odstranila několik cívek a zbylé zvětšila. Kromě toho integrovala čip A11, který dokáže dynamicky řídit teplo.

Zdroj: Jon Prosser

Nyní Jon Prosser zveřejnil nové informace i s fotografiemi, na kterých je zachycena údajná stanice AirPower s funkčním nabíjení Apple Watch. Kódové označení tohoto prototypu zní C68. V tweetu bylo také uvedeno období, ve kterém by mohla být nabíječka představena. Údajně můžeme zařízení očekávat v průběhu čtvrtého čtvrtletí 2020 a prvního čtvrtletí 2021. Samozřejmě za předpokladu, že testování současného prototypu s označením C68 proběhne bez problému. 

Zdroj: twitter.com

Exit mobile version