Dotekomanie.cz

WWDC20 bude poprvé virtuální a začne netradičně pozdě

WWDC20

Zdroj: Apple

Společnost Apple dnes oznámila, že bude pořádat letošní konferenci WWDC20 (Worldwide Developers Conference) virtuálně, a to počínaje 22. června letošního roku. Konferenci si uživatelé budou moci spustit prostřednictvím aplikace Apple Developer a na webových stránkách Applu. Firma také oznámila Swift Student Challenge, což je příležitost pro studenty vývoje. 

WWDC20 netradičně pozdě a virtuálně

Ve svém již 31. ročníku bude WWDC20 příležitostí pro miliony kreativních a inovativních vývojářů po celém světě, aby získali přednostní přístup k budoucím verzím iOS, iPadOS, macOS, tvOS a watchOS. 

Zdroj: Apple

„WWDC20 bude zatím naší největší konferencí, která spojí naši globální vývojovou komunitu o více než 23 mil. vývojářích. Nemůžeme se dočkat, až se v červnu setkáme s naší komunitou a sdílíme s ní všechny nové nástroje, na kterých pracujeme, abychom jim pomohli vytvořit ještě lepší aplikace a služby.“ prohlásil Phil Schiller, senior viceprezident společnosti Apple pro celosvětový marketing.

Studenti jsou pro Apple nedílnou součástí vývojářské komunity. Jen v loňském roce navštívilo WWDC více než 350 studentů z 37 různých zemí. I letos se mohou studenti do 17. května registrovat do Swift Student Challenge. Samotným vývojářům se pak doporučuje, aby si stáhli aplikaci Apple Developer, kde budou v červnu sdíleny další informace o WWDC20 – včetně podrobností o klíčových informacích a platformách. 

A na co se letos můžeme těšit? Pochopitelně se dočkáme představení nových operačních systémů. Konkrétně se bavíme o iOS 14, iPadOS 14, tvOS 13 a watchOS 7.

Zdroj: apple.com

Exit mobile version