Dotekomanie.cz

Uber Eats končí v České republice

UberEats Photo App Logo 1 1926x1080x 1 1926x1080x

Zdroj: Uber

Doba pandemie nahrává donáškovým a zejména online službám. Očekávali jsme, že většina takový služeb poroste a zvětší jejich možnosti. Jak se ale ukazuje, ani nyní není přáno těmto službám. V České republice od roku 2018 působí Uber Eats, tedy služba nabízející objednání a dovoz jídla. Jedná se v podstatě o odnož služby Uber. Uber Eats je konkurencí pro DámeJídlo.cz a také pro Wolt a případně další alternativy, ale trh se trochu změní.

Uber Eats končí

Dnes jsme dostali jednoduché tvrzení, že tato služba končí v České republice, konkrétně se tak stane již 3. června. Společnost bohužel neuvedla konkrétní důvody, proč se tak děje, jen poskytla vyjádření, že ji to mrzí, ale musí to být.

Po letech partnerství s místními restauracemi, kterým jsme umožnili snadný a spolehlivý rozvoz jídla, jsme došli k nelehkému rozhodnutí ukončit ve středu 3. června činnost Uber Eats v České republice.

Můžeme jen spekulovat, co vedlo společnost k tomuto rozhodnutí, ale nabízí se například ekonomické důvody. Případně konkurence nabízí lepší podmínky pro tento způsob objednání a doručení jídla. Pakliže jste se těšili na rozšíření služby i do vaší oblasti, budete zřejmě zklamáni.

Zdroj: Uber

Co se týče služby Uber, nic se nemění a stále bude fungovat jako doposud. Otázkou je, jak se rozvine trh v této oblasti doručování jídel. Snížení počtu konkurenčních firem v době, kdy ještě nejsou pokryta největší města zcela asi není moc dobré.

Odchod Uber Eats z České republiky nás mrzí. Možnost objednávat si jízdy Uberem ale zůstává i nadále. Naší hlavní prioritou je teď minimalizovat dopad na naše ceněné zaměstnance, partnerské restaurace, partnerské kurýry a zákazníky, kteří nás podporovali.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version