Dotekomanie.cz

Surface Go 2 představen, zaměřuje se na studenty a firmy

Surface Go 2 38fj83f 1200x675x

Zdroj: xda-developers.com

Microsoft dnes kromě Surface Book 3 představil také novinku v podobě Surface Go 2. Jedná se o pravý opak Book 3. Nabízí totiž nejmenší a nejpřenosnější konstrukci společnosti Microsoft. Co vše novinka nabízí a na koho cílí?

Surface Go 2 výhradně pro méně náročné

Začněme nejprve cílovou skupinou. Surface Go 2 je navržen pro firmy, školy, studenty a rodiny, které chtějí přenosný a přesto plně funkční počítač. Rozměry notebooku činí 245 mm x 175 mm x 8,3 mm. Microsoft do tohoto modelu umístil 10,5palcový Full HD displej, což je o půl palce větší panel než u předchozí generace. Společnost totiž zmenšila rámečky kolem displeje a stejně jako předchozí generace i Surface Go 2 podporuje Active Pen. 

Jedná se v podstatě o tablet, který je vybaven také speciálním stojánkem. Díky tomu z tabletu, pokud jej připojíte ke klávesnici, můžete vytvořit notebook. Jak je na tom ale zařízení se specifikacemi? 

Zdroj: xda-developers.com

Není na tom vůbec špatně. Výrobce do notebooku implementoval dva různé procesory. Na výběr tak budete mít mezi Intel Pentium Gold 4425Y nebo Intel Core m3 8. gen. O grafickou práci se postará Intel UHD Graphics 615. V prodeji pak je varianta s operační pamětí o kapacitě 4 GB a 8 GB. K dispozici je i varianta s 64GB eMMC nebo 128GB SSD. Pokud vám ale nebude úložiště stačit, jednoduše si jej můžete rozšířit pomocí microSD karty až o další 1 TB. 

Surface Go 2 nepodporuje sice Wi-Fi 6, zato nabízí Bluetooth 5.0 a LTE-A využívající modem Qualcomm X16 LTE. Baterie na jedno nabití údajně vydrží 10 hodin.

Konečně podpora skenování dokumentů

Protože jde primárně o tablet, nabízí fotoaparáty. K dispozici je přední 5megapixelová kamera s podporou 1080p videa. Na přední straně se také nachází skenování obličeje Windows Hello. Na zádech zařízení je umístěn 8megapixelový fotoaparát s automatickým ostřením a podporou 1080p videa. Microsoft představil i novou aplikaci Fotoaparát, pomocí které lze skenovat dokumenty. 

Zdroj: xda-developers.com

Novinka je mimo jiné vybavena stereo reproduktory s Dolby Audio Premium. Operačním systémem je Windows 10 Home v režimu S. To v podstatě znamená, že můžete instalovat pouze aplikace z Microsoft Store a používat jen Microsoft Edge. Můžete ale samozřejmě aktualizovat na klasickou verzi Windows 10 Home či Pro. Přepínání z režimu S je zdarma a trvá několik minut. 

Surdace Go 2 se začíná prodávat od 399 dolarů (cca 10 000 Kč bez DPH) a bude k dispozici od 12. května. K dispozici bude ve stříbrné barvě, zatímco kryty budou v Platinum, Black, Poppy Red, a Ice Blue. 

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version