Dotekomanie.cz

Samsung končí podporu pro MirrorLink, Car Mode a Find My Car

Yksv9aLk58shd 1280x720x

Zdroj: Baysun İbicioğlu

Možná si ještě pamatujete dobu, kdy jediné propojení mobilu s autem bylo sofistikované handsfree propojení pro uskutečňování hovorů, případně jste museli mít drátové nebo bezdrátové handsfree napojené na mobil. Postupem času se začaly vyvíjet technologie nabízející více možností. Jednou z nich je MirrorLink, za kterou stojí Nokia Research Center. Využívá standardů jako IP, USB, Wi-Fi, Bluetooth, RTP a UPnP, přičemž prvním mobilem s touto novinkou byla Nokia N800 z roku 2007. Samsung ji podporuje od roku 2014 a po šesti letech došlo k rozhodnutí, že je čas ukončit podporu.

Samsung a MirrorLink

Web SamMobile informuje, že Samsung oficiálně ukončuje podporu od 1. června 2020 pro technologii MirrorLink pro všechny nové uživatele u svých zařízení. Pakliže používáte toto propojení s autem, případně systémem v něm, tak i po tomto datu stále můžete používat MirrorLink. Jakmile ale restartujete mobil do továrního nastavení, případně provedete restartování aplikací (vymazání jejich úložiště), tak již nebudete mít MirrorLink k dispozici.

Zdroj: Samsung

Samsung ale neukončuje pouze MirrorLink, od stejného data končí s Car Mode uvedeného v roce 2015. Jednalo se o konkurenci pro Android Auto a v podstatě i pro Apple CarPlay. Jednoduše řečeno, společnost vzdává boj se jmenovanými systémy. Aby toho nebylo málo, společnost ukončuje také podporu pro Find My Car, která sloužila k nalezení auta s využitím GPS.

Je evidentní, že Samsung ustupuje a bude se spoléhat na systém Android Auto. Bohužel ten stále není dostupný v rámci celého světa. Abyste jej mohli používat, musíte například u nás nainstalovat aplikaci Android Auto z neznámých zdrojů. Snad se dočkáme většího rozšíření, jelikož jinak Samsung mobily omezují uživatele, pakliže chtějí mít mobil propojený se systémem v autě.

Zdroje: sammobile.com, youtube.com, xda-developers.com

Exit mobile version