Dotekomanie.cz

Poco F2 Pro se představí již 12. května [aktualizováno]

Poco F2 Pro 1 1206x755x

Zdroj: GSMArena.com

Aktualizováno 8. 5.

Společnost Poco spadající pod Xiaomi nyní potvrdila, že dojde k představení další novinky Poco F2 Pro již 12. května ve 22:00 našeho času. Již nyní je jasné, že smartphone bude cílit na globální trh, tedy i ten evropský. Měli bychom se tedy dočkat brzké dostupnosti. Neočekáváme ale zcela nový mobil, zřejmě bude vycházet z již představeného smartphonu Redmi K30 Pro.

Zdroj: Poco

Původní článek 5. 5.

Společnost Xiaomi pod značkou Pocophone vypustí do Evropy další novinku a jako první o sobě dává vědět na mobilním trhu v Portugalsku. Telefon sice ponese označení F2 Pro, ale čínský výrobce si bohužel nedal moc práce s jeho úpravou. Generální ředitel Poco naposledy prozradil, že zařízení bude především vycházet z již dostupného modelu Redmi K30 Pro. Příchod pomalu potvrzuje oficiální Twitter účet a také vlastní promo stránka u Gearbestu.

Nezapadne do průměru

Ze seznamu specifikací lze zmínit 6,67palcový Super AMOLED displej s FullHD+ rozlišením, pod nímž poběží osmijádrový procesor Snapdragon 865 od Qualcommu. Základní verze nabídne 6GB paměť RAM se 128GB úložištěm. Náročnější uživatele potěší konfigurace s 8GB pamětí RAM a 256GB úložištěm.Selfie kamerku umístěnou ve vyjíždějícím mechanismu zastoupí 20MPx snímač. Záda ponesou čtyři senzory fotoaparátu složené z 64MPx, 13MPx, 5MPx a 2MPx objektivu.

Zdroj: GSMArena.com

Technologie rychlého 33W nabíjení bude úzce spjata se 4 700mAh baterií. Samozřejmostí je přítomnost platformy MIUI ve verzi 11, což odpovídá Androidu 10. V Portugalsku odstartuje prodej s cenou od 649 eur (tj. cca 17 619 Kč), resp. 749 eur (tj. cca 20 335 Kč) za vyšší verzi. Ovšem závěrem musíme dodat, že místní ceny jsou o něco vyšší díky speciální dani.

Zdroj: GSMArena.com

Pro ostatní trhy v Evropě by mohla platit cena okolo 599 eur (tj. cca 16 261 Kč) za základní provedení. Prodejci mají nabízet celkem čtyři barevná provedení – bílé, fialové, modré, šedé. Ještě předtím Pocophone spouští marketingovou kampaň, kde nabízí 10dolarovou slevu, šanci na výhru samotné novinky nebo přednostní dopravu.

Zdroj: GSMArena.com

Zdroje: gsmarena.com, gearbest.com

Exit mobile version