Dotekomanie.cz

iPhone 11 se stal nejprodávanějším telefonem v Q1 2020

iPhone11 7 4949x2784x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Před nějakým časem jsme na našem webu uváděli menší predikci, podle které se iPhone 11 stane nejprodávanějším telefonem značky Apple. To se nyní naplnilo, neboť iPhone 11 v prvním čtvrtletí letošního roku byl nejžádanějším chytrým telefonem, a to i přes celosvětovou pandemii COVID-19. 

iPhone 11 překonal Galaxy A51

Společnost Apple během čtvrtletí dodala odhadem 19,5 mil. kusů iPhone 11. Může za to nižší cena než u modelové řady Pro a podobná hardwarová výbava. Podle agentur je úspěch Applu výsledkem jeho strategie nabídnout relativně málo modelů. To firmě umožnilo zaměřit se na malý počet produktů, které přitahují zákazníky a prodávají se v extrémně velkých objemech. 

Zdroj: MacRumors

Druhým nejprodávanějším telefonem se stal model Galaxy A51 od jihokorejského výrobce. Samsung celkem prodal 6,8 mil. kusů A51. Následuje jej modely Redmi Note 9 a Note 8 Pro od Xiaomi, kterých se prodalo 6,6 mil. kusů. 

iPhone XR, který byl nejprodávanějším smartphonem v minulém čtvrtletí, klesl na čtvrté místo. Apple prodal 4,7 mil. kusů. Nutno podotknout, že právě XR byl populárnější než 11 Pro a 11 Pro Max. Odhadem pak Apple prodal 3,8 mil. kusů 11 Pro a 4,2 mil. jednotek 11 Pro Max. Pokud by byly tyto hodnoty započítány jako jednotný součet, byly by oba modely umístěny na druhém místě celosvětového žebříčku. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version