Dotekomanie.cz

Budoucí Apple Watch se naučí detekovat panický záchvat

Apple Watch 4 4 5472x3078x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Takzvané rumory již delší dobou naznačují, že nadcházející generace chytrých hodinek Apple Watch Series 6 dokáže sledovat hladinu kyslíku v krvi. Jde o technologii, se kterou si již nyní hrají konkurenční společnosti. Monitor hladiny kyslíku v krvi ale nemá být jedinou novinku v letošní generaci. Apple se totiž hodlá zaměřit na části související s duševním zdravím. S touto informací přišel populární a poslední dobou velmi trefný leaker Jon Prosser. 

Apple Watch budou ještě více zdravotní

V podcastu Geared Up leaker navíc prohlásil:

„Na co se právě teď Apple zaměřuje, a doufám, že dorazí ještě letos, možná příští rok, jsou monitory duševního zdraví. Hodinky by tak měly být schopny sledovat prostřednictvím srdeční frekvence hladinu kyslíku v krvi. Tím zjistí, zda hyperventilujete. Budou schopny také identifikovat záchvat paniky dříve, než k tomu ve skutečnosti dojde.“

Zdroj: Dotekomanie.cz

Není jisté, zda uvedené funkce budou k dispozici letos, nebo v průběhu příštího roku. Podle Jona Prossera bychom se jich ale měli dočkat už v roce 2020. Pokud výše uvedené vlastnosti vyžadují hardwarový senzor, je pravděpodobné, že Apple nové hodinky představí koncem letošního roku. Jestliže ale bude současné i starší Apple Watch schopny detekovat hladinu v krvi s jejich současnými hardwarovými komponentami, k představení může dojít už na WWDC20. 

Nově připravovaný senzor bude ale schopen monitorovat i duševní stav uživatele, a to pomocí pulzní oxymetrie. Celkově pak hodinky budou schopny zjistit, zda je uživatel vystavován stresu nebo úzkosti. V letošním roce se dostaví také upravené uživatelské rozhraní. Kromě toho se můžeme těšit na vylepšené senzory a hlavně podpory rychlejšího standardu Wi-Fi 6. 

Zdroj: pocketnow.com

Exit mobile version