Dotekomanie.cz

WHO COVID-19 bude nová aplikace od Světové zdravotnické organizace

WHO COVID 19 1440x812x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Mnohé země se snaží vytvořit systémy pro chytrou karanténu, přičemž součástí jsou aplikace, které se snaží získat data, pomocí kterých se dá určit, jak se onemocnění COVID-19 šíří. V Česku se nabízí již dvě metody. Jedna je prostřednictvím aplikace Mapy.cz, kde se využívají informace o poloze. Druhá pracuje na bázi Bluetooth, jmenuje se eRouška. Nyní se chystá další aplikace přímo od Světové zdravotnické organizace.

WHO COVID-19

Nová aplikace se bude jmenovat WHO COVID-19, ale oproti výše uvedeným nebude nikterak sledovat šíření pandemie, případně sbírat data s tímto spojená. Minimálně nic takového nebude nabízet při spuštění. Aplikace sice umožňuje sdílet anonymizovaná data, ale týkají se jen používání aplikace. Při prvním spuštění žádá o oprávnění k přístupu k poloze, ale v tomto případě jde jen o lokalizaci informací.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aplikace WHO COVID-19 bude sloužit jako informační zdroj. Kromě základních rad zde budou odpovědi na běžné otázky, přičemž se snaží dementovat pověry. Kromě novinek od Světové zdravotnické organizace jsou zde zpřístupněny informace o šíření po celém světě, ale po kliknutí na detail je uživatel přesměrován na webovou stránku.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aplikace byla k dispozici v Obchodě Play po nějakou dobu, ale Světová zdravotnická organizace uvedla, že se jednalo o omyl a aplikace se stále testuje. K dispozici by měla být co nevidět společně s verzí pro iOS. Majitelé Androidu si mohou stáhnout instalační APK balíček. V tuto chvíli je ale aplikace jen v angličtině.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version