Dotekomanie.cz

TikTok přináší bezpečnostní funkce pro rodiče

TikTok

Zdroj: TikTok

Mobilní aplikace TikTok v únoru letošního roku uvedla na trh funkce v podobě rodinného bezpečného režimu a správy času obrazovky. Obě novinky přišly ve snaze pomoci rodičům kontrolovat aktivity svých dětí v aplikaci. Tyto nástroje byly zpočátku k dispozici pouze uživatelům ve Velké Británii, následně se rozšířila na další evropské trhy. 

TikTok umožní spravovat účty dětí

Společnost TikTok ale oznámila další funkci. Konkrétně jde o novinku pod názvem Family Pairing. Účelem této funkcionality je umožnit rodičům přizpůsobit své bezpečnostní nastavení na základě toho, co jednotlivému členovi rodiny vyhovuje. 

K dispozici je také správa času na obrazovce, která omezuje, jak dlouho děti mohou denně trávit čas na TikToku. K dispozici je také možnost omezit videa od jednotlivých tvůrců. Samotná aplikace pak informuje uživatele o tom, že je čas službu opustit a věnovat se jiným činnostem.

Zdroj: Neowin

Nástroj Restricted Mode pak zabraňuje tomu, aby se v aplikaci zobrazoval nevhodný obsah. Skvělou vychytávkou je i funkce Direct Messages, pomocí které rodiče mohou omezit, kdo může s dítětem komunikovat prostřednictvím zpráv. Uživatelé mladší 16 let navíc nebudou moci používat Direct Messages od 30. dubna. Family Pairing bude spuštěn v následujících týdnech. Chcete-li tuto funkci používat, musíte své účty propojit s účtem svého dítěte.

Zdroj: neowin.net

Exit mobile version