Dotekomanie.cz

Netflix přináší lepší správu dětského profilu či PIN kód

Netflix

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost Netflix aktualizovala nejen svou mobilní aplikaci pro operační systém Android a iOS. Novinka dává uživatelům možnost mít větší kontrolu nad tím, kdo může přistupovat ke kterému profilu a k jakým titulům má daný profil přístup. Hlavním cílem těchto novinek je lépe přizpůsobit profil dětem. Ovšem i přesto z nich mohou těžit i skupiny, tedy tzv. rodinný tarif, u kterého se používá jeden účet s vícero profily. Nejčastěji takový způsob upřednostňují skupinky lidí, kteří díky rodinnému tarifu platí za službu mnohem méně. Nové funkcionality zařídí, aby se k jednotlivému profilu nemohl dostat jiný uživatel. Co je tedy přesně nového?

Netflix zapracoval na bezpečnosti a přizpůsobení profilů

Netflix do svých aplikací přidává podporu PIN kódu. Ten se sice v aplikaci nachází už nějakou dobu, ale bylo jej možné aktivovat pouze pro omezení přístupu k filmům a titulům na celé úrovni účtu. Nyní je ale možné nastavit PIN kód také u jednotlivých profilů. Pokud tedy jste se svými přáteli v rodinném tarifu, můžete si aktivovat PIN kód, čímž si nastavíte bezpečnostní úroveň. 

Zdroj: AndroidPolice

S novou bezpečnostní úrovní ale také můžete lépe přizpůsobit účet svým dětem. Majitelé účtu totiž mohou nyní zakázat, aby se na určitých profilech nenacházely konkrétní tituly a obsah s hodnocením pro dospělé, a také vypnout automatické přehrávání dětských profilů. Všechny tyto novinky se nyní nachází na stránkách nastavení uživatelského účtu. 

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version